De kop is eraf... - Reisverslag uit Dartford, Verenigd Koninkrijk van edwinbonhof - WaarBenJij.nu De kop is eraf... - Reisverslag uit Dartford, Verenigd Koninkrijk van edwinbonhof - WaarBenJij.nu

De kop is eraf...

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg

30 Augustus 2006 | Verenigd Koninkrijk, Dartford

Hallo mensen in Nederland!
Hoe gaat het nu met jullie? Hier in Engeland is het prima te vertoeven! Lekker zonnetje en zo'n 22 graden. Voor mij zit de eerste week er weer op!

Maandag en dinsdag had ik een introductie. Daarover hebben jullie allemaal kunnen lezen. Woensdag begon het echte werken.

We moesten alle 4 om 17.00 uur in het restaurant zijn. Daar werd ons uitlegd waar alles stond en hoe we het beste dingen konden aanpakken. Opzich kwam het allemaal wel overeen met de Nederlandse methode. Om half 6 ( een half uur later dus) hadden we onze pauze om ff een hapje te kunnen eten. Fish & Chips natuurlijk! Om 18.00 uur werden we weer in het restaurant verwacht, om de briefing van die avond aan te horen. Paul de restaurantmanager was zeer tevreden over vorige week, omdat er geen enkele klacht was binnen gekomen, en het toch behoorlijk druk was. Ik stond in Station 2, samen met Jurgen.

Om 19.00 uur ging het restaurant open. De eerste gasten kwamen binnen. Dit was toch een beetje spannend, omdat je allemaal rare vragen dacht te krijgen. Dit viel allemaal best mee. Jurgen heeft de procedure 1x voorgedaan en is toen iets anders gaan doen. Dus stond ik alleen in het station. Dit ging wel behoorlijk goed vond ik zelf..
Om 22.00 uur was het restaurant gesloten en moesten we het hele restaurant opdekken voor het ontbijt van de volgende dag. We waren om 23.00 uur klaar en hebben na afloop nog ff een pint gedronken en zijn toen naar huis gegaan.

De dagen daarop waren bijna identiek aan de woensdag. Maar het enige verschil is dat Tom op Roomservice staat, Joeri staat achter de bar en Steven draait meer ontbijtdiensten.

Afgelopen maandag hebben we een gezellig feestje gehad met de buren en 2 collega's. We hadden ze uitgenodigd om een beetje kennis met ze te maken. We hebben Indisch eten besteld en heerlijk in de tuin gegeten. Vuurkorfje en biertje erbij, heerlijk!

Ik ben die avond eerder op bed gegaan, omdat ik ontbijt moest draaien. Dan moet je er ongeveer om 05.00 uur uit, omdat je om 06.30 uur aanwezig moet zijn.

Het ontbijt is in buffetvorm, dus je hoeft alleen maar borden uit te halen. Deze dienst zat er voor mij om 15.00 uur op. Toen ik thuis kwam ben ik maar ff op de bank gaan liggen, omdat ik ff een rustmomentje nodig had.

Voor de rest is het hier goed te doen. We moeten alleen ff op ons buikje passen.. Want volgens mij groeit die als kool.

Julie horen snel weer wat van mij!

Cheers!

• 30 Augustus 2006 - 16:24

Pa En Ma:

Zo te lezen heb je het wel naar je zin en gaat het allemaal lekker. Het weer is schijnbaar ook beter als in Emmen, want wij hebben deze week niet buiten kunnen eten.( 13 graden en hoosbuien)
    We gaan maandag Dorien uitzwaaien en dan kan ze ook starten.

Groeten,
    Pa en ma

Ps, We zijn bezig je kamer te behangen.

• 30 Augustus 2006 - 16:40

Dirk:

Hallo Edwin
    Goed dat alles zo gaat. Wen je al; aan het Engels? Yes zeur (grapje)
    Veel plezier verder en...pas op met dat buikje..teveel pintjes????

• 30 Augustus 2006 - 16:51

Linda:

Heeey Edje
    Klinkt allemaal goed!! zo te zien heb je het wel naar je zin!! ik ben benieuwd naar je volgende berichten!!
    Veel plezier iig nog!!
    kus Linda

• 31 Augustus 2006 - 10:05

Vinnie:

Hey eddy!

goed te horen hoe alles gaat. Ik moet maandag beginnen in de aluminium-industrie....ik verwacht er een hoop van.

Greetz

Fam. de Vries

• 31 Augustus 2006 - 15:01

Marlies:

hoi

hoe is ie???
    hier goed lange tekst hoor!
    groetjes marlies

• 31 Augustus 2006 - 18:59

H&H:

Hey Edwin,

Pintjes en uitbuiken was toch niet je stage-opdracht......:P En stuur die zon ook ff hier heen,we spoelen bijna jouw kant op :S Lijkt goed te gaan he !! See ya

Herman en Herma

• 31 Augustus 2006 - 19:47

Dorien:

Hallo lieve schat!

Ik vind het erg fijn dat je het zo leuk vindt en dat het zo goed gaat! Er zit al 10% op van je stage, dusz... nog even goed je best doen en dan ben je thuis.. Haha! Ik heb vandaag mijn kamer ingericht, ga morgen weer verder!
    Heel veel succes de komende (drukke) dagen!

Heel veel liefs, knuffels en kusjes,

Dorien

• 01 September 2006 - 12:49

Edwin:

De volgende keer probeer ik er wat foto's op te zetten!

• 01 September 2006 - 18:50

Tineke:

Hello! :)
    How are you? I think very well! My English is not so good, so... ik ga maar in het Nederlands verder! haha! Zo te lezen gaat het super goed bij jouw! Zo klinkt het in elk geval wel! Wat betreft mijn Engels... ik moet (helaas :( ) woesdag weer naar school... ik zal eraan werken om wat beter engels te kunnen spreken!! Haha! :) Heel veel succes nog...

XxX Tineke

• 02 September 2006 - 16:42

Oma V.d Molen:

We zitten gezellig achter de computer,je berichtjes te lezen.
    Zo hoor ik nog eens iets van jou.
    Fijn dat alles zo goed gaat en hopen dat het zo blijft.
    We zijn vandaag (zaterdag) aan het klussen geweest in en om het huis.
    Doe je best, en snel tot wederhoren.
    Pas op voor je buikje

• 03 September 2006 - 18:33

DJO Kliek:

Mojoohh Edjuh!!
    Nou het studieweekend zit er weer op.. en we hebben je gemist ECHT WAAR!! Zaterdagavond hebben we wat nieuws geintroduceerd bij DJO nml: de STOELENDANS..Op het concert heeft het publiek ook een stoelendans gedaan.. erg lache! Gaat alles verder goed daar? Alle pubs al op stelten gezet? We spreken je snel weer !!

Knuffel van ons allemaal!!

• 03 September 2006 - 18:55

Anneke Slagter:

Hallo Edwin,

Via Herma de site doorgestuurd gekregen. Ik hoop dat je het verder leuk blijft vinden. Net ook even de twee bijgevoegde foto's gezien en een ervan toont een mooi zwembad. Mag je deze niet gebruiken voor het bijhouden van je condities en al het overige? Leuk dat jij en Dorien zo de anderen op de hoogte blijven houden met wat je meemaakt daar over de grens. Hé stertke en veel plezier. Hartelijke groet uit Assen ook van Henk en Henriët.

Anneke

• 03 September 2006 - 22:37

Edwin:

Hey Anneke,

Wat leuk om een berichtje van jullie te ontvangen! Van het zwembad en fitness mogen we gratis gebruik maken, alleen het is er nog niet echt van gekomen.. Veel te druk met werken. We zien elkaar snel weer!